PREVENTIE

BHV Middelen


Ben je op zoek naar een compleet BHV pakket met bhv-vesten, blusdekens, AED’s, verbandkoffers/trommels, portofoons, megafoons, handschoenen, helmen, brillen, zaklampen, signalering, en nog veel meer?

BHV

Onderhoud


Werken de brandblussers? Weet je waar de dichtsbijzijnde nooduitgang is? Wij zorgen ervoor dat je snel de juiste weg kan vinden en dat er op logische plekken blusmiddelen aanwezig zijn en onderhouden worden. We geven je hierin graag vrijblijvend advies!

ADVIES

Keurmerken


We voeren onderhoud uit zoals vastgelegd in inspectierichtlijnen en voorschriften van de NEN-normering. Zo weet je dat de preventiemiddelen binnen je bedrijf altijd voldoen aan de wettelijke gestelde normen. Ook voldoen wij aan de gestelde eisen volgens het CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen (REOB)

NEN

PRODUCTEN EN DIENSTEN

Naast het onderhoud aan noodverlichting en blusmiddelen bieden wij diverse producten en diensten aan op het gebied van bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening, waaronder:

  • SCHUIMBLUSSER, C02-BLUSSER, POEDERBLUSSER
  • VETBLUSSER, D-POEDERBLUSSER, BRANDSLANGHASPEL
  • BLUSDEKEN, ROOKMELDER, KOOLMONOXIDEMELDER
  • EHBO-KOFFER/TAS, AED, BHV-ARTIKELEN
  • NOODVERLICHTING, ONTRUIMINGSPLAN
  • PLATTEGRONDEN, PICTROGRAMMEN, ETC.

BHV MIDDELEN

Ook voor BHV middelen kan je bij ons terecht. Van blusdekens tot BHV-vesten en van verbandkoffers tot AED’s, wij kunnen het aan je leveren. Het is belangrijk om over de juiste materialen te beschikken wanneer je eerste hulp moet verlenen.

Wij kijken samen met jou wat je noodzakelijkerwijs nodig hebt, en over welke materialen je daarnaast nog wil beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een AED, een Automatische Externe Defibrilator (AED) is een draagbaar apparaat die het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand, de overlevingskans van slachtoffers neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Preventie is beter dan repressie

Je hoopt nooit in een situatie terecht te komen waarbij je blusmiddelen moet gebruiken. Maar wanneer je ze echt nodig hebt dan zullen ze wel goed moeten werken, preventief onderhoud is daarom erg belangrijk. Daarom is het wettelijk geregeld dat je blusmiddelen op je werkplek regelmatig na moet laten kijken. Deze blusmiddelen kan je binnen jouw bedrijf tegenkomen:

  • Draagbare blusmiddelen - verplaatsbare blustoestellen/brandblussers met een gewicht minder dan 20kg
  • Brandslanghaspels - 20 tot 30 meter lange haspel die aangesloten is op de waterleiding


Wanneer wij onderhoud uitvoeren aan blusmiddelen lopen wij de essentiële zaken na en repareren of vervangen deze wanneer dit noodzakelijk is. Het onderhoud aan jouw blusmiddelen voeren wij uit aan de hand van de onderhoudsvoorschriften die vastgelegd zijn in de NEN-normeringen NEN2559 (draagbare blusmiddelen) en NEN-EN 671-3 (brandslanghaspels). First-Response voldoet aan het CCV REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen) certificatieschema.

REOB certificering

Ook kan je via ons onderhoud uit laten voeren aan:

  • Verrijdbare blusmiddelen - blustoestel op een kar met een gewicht groter dan 20kg
  • Droge blusleidingen - een aansluiting in het pand waar de brandweer de waterslang op aansluit


Het onderhoud aan deze blusmiddelen worden uitgevoerd aan de hand van de onderhoudsvoorschriften die vastgelegd zijn in de NEN-normeringen NEN2659 (verrijdbare blusmiddelen) en NEN1594 (droge blusleidingen).

Wanneer de normale verlichting uitvalt door bijvoorbeeld een stroomstoring of bij ernstigere incidenten als brand, blijft de noodverlichting werken. Hierdoor kan je snel een vluchtroute vinden om jezelf en anderen in veiligheid te brengen. In elk bedrijf heb je volgens de Arbowet de verplichting deze vluchtroute met noodverlichting aan te duiden. De installatie doen wij aan de hand van de voorschriften die omscheven zijn in de NEN-normering NEN-EN 1838.

Omdat noodverlichting altijd moet werken, komen wij jaarlijks langs om onderhoud uit te voeren. Tijdens deze onderhoudsbeurt vervangen we lampen en accu’s, zorgen voor een grondige reiniging en controleren de functionaliteit van de huidige vluchtroute. Het onderhoud aan de noodverlichting voeren we uit aan de hand van de onderhoudsvoorschriften die zijn vastgelegd in de inspectierichtlijn ISSO79 en NEN-normering NEN-EN 50172.

We werken met REOB (Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Blusmiddelen) gecertificeerde onderhoudsmonteurs. Door onze kennis en ervaring zijn we niet gebonden zijn aan bepaalde soorten of typen materialen, we gaan op zoek naar middelen die bij jouw bedrijf passen.
Een (belangrijk) onderdeel van het onderhoud is een inventarisatie. Tijdens onze werkzaamheden inventariseren we of (de juiste) blusmiddelen op logische plekken te vinden zijn, of de noodverlichting op een logische plek hangt en of er veranderingen zijn binnen je bedrijf waardoor er een aanpassing moet worden gedaan. Na de controle bespreken we onze bevindingen en geven we een advies.

Omdat je als bedrijf of ondernemer al aan genoeg dingen moet denken, houden wij voor jou de planning van de jaarlijkse controle in de gaten. Wij nemen zelf contact met jou op om een afspraak in te plannen. Natuurlijk mag je ons altijd eerder uitnodigen wanneer je denkt dat de blusmiddelen/noodverlichting niet meer voldoende zijn na bijvoorbeeld een verbouwing. Meedenken doen we graag! Heb je behoefte aan een ontruimingsplan, vluchtwegplattegrond of veiligheidsinstuctiekaarten? Dan kunnen wij je dit vaak aanbieden als gratis ondersteuning.
Ben je een nieuwe klant en heb je (nog geen) preventiemiddelen binnen je bedrijf? Dan komen we graag langs voor een kennismakingsgesprek.

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!