• image01

  BHV-TRAINING

  OP MAAT

 • image02

  TRAINING

  OP LOCATIE

 • image03

  EHBO, REANIMATIE &

  AED-TRAINING

Trainingen

First-Response heeft ervaren, gekwalificeerde docenten die ook voor de professionele hulpdiensten werken of gewerkt hebben en/of daardoor zijn opgeleid.

Voor een volledige trainingsimpressie, klikt u hier.

Keurmerken

First-Response werkt met verschillende keurmerken, zodat er altijd een gepaste keuze kan worden gemaakt voor de toetsing en kwaliteitsbewaking van onze trainingen. Deze keurmerken zijn: NIBHV, Het Oranje Kruis, Nikta, Emergency First Response, Nbbe en First-Response.

Greep uit onze Trainingen

 • (BHV) BASISHULPVERLENING

  Voor een opleiding tot BHV'er (basishulpverlener) of eerste veiligheidstraining bent u bij First-Response aan het juiste adres. Aan de hand van een vrijblijvende en gratis risicoscan van uw bedrijf bepalen wij, in overleg met u, welke specifieke risico’s bij u aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan wordt het lesplan opgemaakt en kan bepaalt worden hoe de training er uit komt te zien, hoeveel tijd er voor nodig is, hoeveel mensen er aan de training deelnemen en wat het tarief van de training is. De training kan zowel overdag als in de avond en in het weekend gegeven worden en zal bij u op locatie plaatsvinden (mits geschikt).

  Wij gebruiken een scala aan oefenmateriaal om trainingen zo realistisch mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan: reanimatiepoppen, oefen-AED, bluscontainer, oefentrailer, autobrandtrainer, verbandmateriaal, Evac Chair, portofoons, oefencentrum, lotusslachtoffers, rookmachine, vlamkast, etc.

  Een training wordt uit onder andere de volgende onderdelen samengesteld.
  - Eerste levensreddende handelingen
  - Noodvervoer
  - Reanimatie/AED
  - Brand en overige calamiteiten
  - Kleine blusmiddelen
  - Ontruiming/evacuatie
  - Gebouwkennis
  - Communicatie
  - Preventie

 • EHBO-, AED- EN REANIMATIETRAINING

  Tijdens deze cursus behandelen wij zowel de theoretische als praktische kennis en vaardigheden. Belangrijke punten tijdens de theorielessen zijn de kennis over het menselijk lichaam en eerste hulp bij ongelukken. Zo leert u de vitale functies, stoornissen in het bewustzijn, de ademhaling, bloedsomloop en diverse plaatselijke letsels te controleren. Gedurende de praktische lessen focussen we ons voornamelijk op vaardigheden zoals het vrijmaken van de luchtwegen, reanimatie, gebruik van AED, behandeling van wonden en het verbinden van diverse letsels.

  Reanimatie:
  Doelgroep: Iedereen mag aan deze cursus deelnemen.
  Beoordeling: De instructeur stelt aan de hand van beoordeling de competenties vast.
  Certificaat: Op basis van de door de instructeur afgegeven verklaring ontvangt u het volgende certificaat: Reanimatie/AED
  Duur: ca. 3 uur

  Onderwerpen
  - Zorgen voor veiligheid
  - Toestand van het slachtoffer beoordelen
  - Hulpdiensten alarmeren of laten uitvoeren
  - Eerste hulp verlenen
  - Hartmassage en beademing toepassen
  - AED toepassen
  - Bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging leggen

 • TRAINING KLEINE BLUSMIDDELEN EN ALARMERING

  Voor medewerkers van bedrijven en instellingen is een training kleine blusmiddelen en alarmering geen overbodige luxe. Tijdens een 2 uur durende cursus gaan we in op de veiligheidsinstructies die gelden in het gebouw waarin u werkzaam bent en leert u tevens hoe de alarmeringsprocedure is opgebouwd. Bovendien leert de cursist hoe brandblusmiddelen werken en wat wel of juist niet te doen bij het ontdekken van brand of een ongeval. Deze cursus bestaat dan ook voornamelijk uit praktijkopdrachten.

  In het tweede deel van de training wordt geoefend met brandhaarden en de bestrijding hiervan met verschillende soorten blusmiddelen. Na afloop ontvangt de cursist een certificaat van deelname.

Overige Trainingen en Diensten

VERVOLG BHV

COORDINATOR BHV

AUTOBRAND

HELIKOPTERBRAND

VCA B / VOL

ONTRUIMING

BEHEERDER BMI

KINDER EHBO

INCIDENTEN

OVERIGE